Vi erbjuder målning efter brandimpregnering via våra partners

Tack vare våra partners inom industrilackering kan vi erbjuda CE-certifierad målning efter vår brandimpregnering. Detta innebär att du kan garantera och dela dokumentation för önskad brandklass till slutkund, oavsett önskad kulör.

Brandskydd i exteriör miljö

Ett bra brandskydd ska fungera i alla miljöer, framför allt exteriört där påfrestningen är som störst. Utmaningen med exteriört brandskydd är att brandklassen ska behållas över tid, samt inte påverka det visuella. Därför rekommenderar vi på NTL alltid täckmålning för att uppnå lokala krav på långtidsbeständighet.


Brandskydd i interiör miljö

Den ökande trenden på synligt trä inomhus ställer högre krav på brandskyddet. För att slippa täcka trä med exempelvis gipsskivor, kan brandimpregnering vara ett bra alternativ. Till skillnad mot exteriört skydd ställer dock interiör miljö höga krav på rökutveckling.

Målning eller lackering efter brandskydd

En giltig brandklassificering måste även inkludera det målade eller laserade ytskiktet. Därför krävs även brandtester av den slutliga produkten, inklusive behandling.

FAQ

Vi stöter ofta på liknande frågor hos kunder och partners. Vi därför har samlat de alla vanligaste här nedan. Om du inte hittar det du letar efter är du alltid välkommen att kontakta oss!

Brandprovet SP Fire 105 säkerställer att man efterföljer BBR:s krav för användning av fasadsystem på byggnader över två våningar. Det är konstruktions-specifikt brandprov, vilket innebär att det inte är svart eller vitt.

Det är alltid upp till varje enskild brandkonsult om dokumentationen för SP Fire 105 är applicerbar för det specifika projektet.

Ja, vi erbjuder CE-certifierad målning via våra industrilackeringspartners.

Brandimpregnering skapar en ökad flexibilitet eftersom brandskyddet tränger rakt igenom träet. Detta skapar möjlighet att kapa och såga träet efter impregnering och behålla brandklassen, något som inte är möjligt med ytbehandlingar.

Nyheter och artiklar